Takbehandling


Dagligen utsätts våra tak för växlande väder som snö, regn, hagel, solsken m.m. och det sätter sina spår. Ytskiktet på takpannorna bryts ner och pannan förlorar sin förmåga att stå emot mossa och föroreningar. I samband med att mossa och isonit-climatecoolerföroreningar sätter sig i pannan börjar också nedbrytningen av den. Efter några år ser taket rätt risigt ut, rötter från mossan som trängt ner längre och längre in i pannan och när vintern och kylan kommer så är risken stor att isen spräcker sönder pannan eller att den släpper igenom vatten istället för att skydda taket.

Material/Färg
I de flesta fall använder vi vår Isonit behandling. Isonit är en ytbeläggningfärg för takpannor av betong, baserad på en 100 % ren akrylat formel, med 97 % varande flexibilitet. Isonit är vattenavstötande men även diffusionsöppen och släpper ut vatten och fukt från materialet för ett optimerat skydd mot väder och vind.
Mer fakta om Isonit »

För stora platta tak med värmeförluster på vintern och avkylnings problem på sommaren använder vi oss av vår ClimateCooler behandling. Reflekterar upp till 70 % av solens UV och IR-strålar och minskar takytans temperatur med upp till 40 %.
Mer fakta om ClimateCooler »

 

Vi börjar alltid med en besiktning 

Ni bokar tid för en gratis besiktning, en av våra taktekniker kommer ut och kontrollerar att underlaget på taket är i gott skick, om det visar sig att underlaget är i för dåligt skick så kan vi erbjuda allt från små reparationer till kompletta takbyten, även montage av taktillbehör m.m.

Vi mäter takytan och bedömer arbetets omfattning, inom 2-4 dagar efter besiktningen får ni en offert på vad behandlingen kommer att kosta. På offerten framgår klart och tydligt vad material och arbete kostar. Har man rätt till ROT-avdrag så är även detta uträknat på offerten. Efter ert godkännande av offerten blir ni kontaktad för en preliminär tid då arbetet kan påbörjas.

1. Tvätt Takbehandling-Process
Först tvättar vi taket, tvättningen utförs med special anpassade tillbehör. Endast vatten under högt tryck används för rengöring, ca 250bar. Vi täcker fastigheten med presenningar och städar upp efter oss, eventuellt spolas väggarna rena på fastigheten, med lågt vattentryck, ifall smuts har stänkt.

2. Översyn samt eventuella reparationer av taket
Vi kontrollerar taket om det finns trasiga pannor, sprickor eller andra problem. Vid behov lagar vi dessa fel så att taket är redo för nytt ytskikt.

3. Försegling samt målning av taket
Nu är det dags att försegla taket och ge det ett fullgott skydd igen. Detta sker i 2 steg, grundning samt försegling. Porer och håligheter fylls igen, detta försvårar för mossa och föroreningar att fästa på pannan. Taket förseglas med Isonit takfärg i valfri kulör och glans. Nu är taket klart och har fått en ny slityta som skyddar i många år.

 

Vilka andra fördelar medför vår behandling?

 • Kostnadseffektivt:
  Priset är ca ¼ av vad ett komplett takbyte kostar.
 • Miljövänligt:
  Räknar man in miljöaspekten i det hela, så ser man att takbyte genererar 1-2 containrar med deponi avfall.
 • Estetiskt:
  Exempel av Isonit färger/ vi har målade takpannor för visning. Ni har möjlighet att byta färg på ert tak och det blir som nytt igen.
 • Garanti:
  Eftersom vi bara använder förstklassiga produkter från Iso Paint AS i Danmark så kan vi lämna 10 års garanti på utförda jobb. För att garantin ska gälla så ska taket underhållas med Iso A-Clean för mossa & alg bekämpning med 2 års intervaller.

 

Exempel av Isonit färger

Vi har målade takpannor för visning

Isonitfärger Takpannor